Malzemeler:

1 yumurta

1 çay bardağı pekmez

10 yemek kaşığı un

100 gr. tereyağı

Yapılışı:

Terayağı oda ısısında bir süre yumuşadıktan sonra tüm malzemeyi karıştırın. Yüksek katı yağ içeriği olan tüm diğer kurabiyeler gibi bu da, tereyağı eridikçe ele yapışma ihitimali yüksek bir kurabiye hamurudur. Dolayısıyla  öncelikle malzemelri kaşıkla/ silikon hamur spatulasıyla karıştırmak erimesini geciktirir ve daha rahat şekil verirsiniz. Fırını 150 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın kağıdı yaydığınız tepsiye bir biskrem bisküvisi ebatı ve kalınlığındkia kurabiyeler yerleştirin. 15 dakika pişirdikten sonra kurabiyeler hazır.

p.s. kurabiye kelimesi aklınız karıştırmasın, içi kıtır olmayacaktır. Hem kıtır olmamasından hem de içinde rafine şeker olmamasından ötürü küçük çocuklar için ideal bir atıştırmalıktır.

Afiyet Olsun.

fotograf