Malzemeler:

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 patlıcan
  • 1 kuru soğan
  • 1 domates
  • 1 sivri biber
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı nane
  • karabiber

 

Patlıcanları yıkayıp alacalı soyduktan sonra küçük küpler şeklinde doğrayın, tuzlu su içine koyun.  1 kuru soğanı soyup ince ince doğrayın. Zeytinyağında iyice kavurduktan sonra ince ince doğranmış biberi ekleyin. Kısa bir süre sonra patlıcanların suyunu sıkıp ekleyin ve kaşıkla ara ara çevirerek iyice kızartın. Sonrasında ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri ekleyin ve pirinçleri de kavurun. Pirinçler de kavrulduktan sonra sıcak suyu, kabuğu soyulup küçük küçük doğranmış domatesleri ve tüm baharatları ekleyin. Güzelce karıştırın. Orta ateşte kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayınca 3 dakika kaynamasını bekleyin ve sonrasından ocağı yarıma alın. Suyunu çekince altını kapatın. Tencerenin üzerini birkaç mutfak havlusu ile kapatarak demlenmesini sağlayın. Ilındığında üstünü ve kapağını açarak soğumasını sağlayın. Tüm zeytinyağlılar gibi bir süre buzdolabında bekledikten sonra daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.