Malzemeler:

  • 1 kg kabak
  • 500 gr. yoğurt
  • 150 gr. ceviz içi
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • tuz

 

Kabakaları yıkayın, başlarını kesip soyun.  Rendenin kalın tarafı ile rendeleyin. Genişçe bir tencereye koyun, üzerine zeytinyağı ve tuz ekleyin.  Arada kaşıkla karıştırarak verdiği suyu geri alana kadar kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın. Yoğurdun içine cevizleri çok küçük olmayacak şekilde kırın. Sarmısakları soyup yıkadıktan sonra dilerseniz sarımsak rendesi ile rendeleyin ya da bıçakla ince ince dilimleyip yoğurda ekleyin. 

Ceviz ve sarımsak eklenmiş yoğurdu kaşıkla bir miktar çalarak inceltin. Soğuyan kabakların üzerine dökün. Enfes, sağlıklı bir salata. Temel olarak havuç salatasına benziyor ancak kabaktaki glisemik indeks havuçtan çok çok düşüktür. Yani kabak salatası havuçla kıyaslayınca tam bir diyet yiyeceğidir ayrıca diabet dostudur.

Afiyet olsun!