Malzemeler:

  • Yarım su bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım su bardağından 1 parmak eksik bulgur
  • Yarım su bardağından 1 parmak eksik pirinç
  • Yarım su bardağından 1 parmak eksik tel şehriye
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı tereyeğı
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • nane
  • tuz, karabiber

Mercimek, pirinç ve bulguru yıkadıktan sonra bir tencerede haşlamaya başlayın. Bu arada soğan ve sarmısağı yıkayıp çok ince dilimleyin. Çorbatenceresinde tereyağını eritin, daha sonra zeytinyağını ekleyin ardından soğan ve sarmısağı kavurmaya başlayın. Soğan ve sarmısak iyice yumaşadıktan sonra önce unu ekleyip soteleyin, sonra şehriyeyi ekleyip soteleyin ve ardından nane ve salçayı da ekleyip sotelemeye devam edin. tüm malzeme birbirine karıştıktan sonra üzerine 1.5- 2 bardak soğuk su koyun. İyice karıştırın. Bolonez sos kıvamında bir karışım elde ettiniz. Kaynaması gerekiyor ancak çok kolay dibi tutar karıştırmaya özen gösterin. Tenceredeki karışım kaynayınca üzerine bu kez sıcak/kaynar su ekleyin.  Haşladığınız mercimek, pirinç ve bulguru haşlama suyuyla birlikte karışıma ekleyin. İstediğiniz miktarda tuz ve karabiber ekleyin.021220121612

Kaynayana kadar kapağını kapatın ve ara ara karıştırmaya devam edin. Ezo gelin kıvamlı bir çorbadır. Ancak yine de kullanılan mazlemenin türüne bağlı olarak bazen çok koyulaşabilir bu durumda kaynar su ekleyerek kıvamını ayarlayın.

Afiyet olsun.