031220121613

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 paket vanilya (LÜTFEN BEBEĞİNİZ İÇİN YAPIYORSANIZ VANİLYA KOYMAYINIZ! NE KADAR AZ KİMYASAL, O KADAR İYİ :))

Kuru malzemeyi bir tencereye koyup karıştırın. Sütün öncelikle yarısı kadarını tencereye boşaltın. Karıştırarak tüm malzemeyi erittikten sonra sütün geri kalanını ekleyin. Tencereyi ocağa alın. Lütfen dikkat: tencereyi ocağa almadan önce tüm malzemeyi eritmeye özen gösterin. Süt ısınmaya başaldıktan sonra erimemiş malzeme topaklanır ve bu kesinlikle istenilen bir sonuç değildir. Karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra altını yarıma alıp 1 dakika daha pişirin sonra altını kapatın. Ocağı kapattıktan  sonra 1 kaç kez daha karıştırıp kaselere dökün. Soğuduktan sonra tarçın/damla çikolata/hindistan cevizi/fındık ile servis yapabilirsiniz. Kapaklı kaselere koyduysanız buzdolabında birkaç gün saklayabilrsiniz.

Afiyet olsun.