Malzemeler:

  • 1 çay fincanı un
  • 1/2 çay fincanı süt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tavayı yağlamak için tereyağı/sıvı yağ

Süt, yumurta, su ve sıvıyağı derin bir kasede homojen hale gelene kadar çatalla çırpın ya da kısa süre blenderdan geçirin. Başka bir kasede karıştırdığınız un, tuz ve kabartma tozunu yumurtalı karışıma ekleyin ve pürüzsüz hale gelen kadar tekrar blenderdan geçirin.  Neticece boza kıvamında bir pancake hamuru elde edeceksiniz.

Tavayı kızdırıp yağlayın. Çorba/ komposto kepçesi ile kepçenin yarısından daha az hamuru alıp tavaya dökün. Altı piştiğinde kenarları beliriginleşecektir yani artık dağılmaz ve spatula ile ters çevrilebilir. Biraz da diğer yüzünü pişirip (kızarma derecesini arzunuza göre belirleyebilirsiniz) spatulayla alın sonra kepçeyle yeni pancake hamuru koyun. Krepleriniz piştikten sonra arzunuza göre reçel/ bal/ nutella/ zeytin ezmesi ya da peynirle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.