Malzemeler:

  • 2 u bardağı kısırlık bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yumurta
  • 5 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/4 limon suyu

Üzeri için:

  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çarba kaşığı salça
  • 2 diş sarmısak
  • 1 kase yoğurt

Bir tencerenin içien ayıklanmış bulguru koyup üzerine 2 bardak sıcak suyu dökerek kapağını kapatın.10-15 dakika kadar şişmesini bekleyin. Sonra üzerien yumruta, un , tuz ve baharatları ekelyerek yoğurun. ele yapışmayan ancak birbirine yapışarak küçük toplar halinde köftler yapmaya çalışyıoruz. Bulgurun cinsine bağlıolarak diri kalıp birbirine yapışmması durumda ara ara ılık su serpilerek kıvam ayarlanabilir. Bilye büyüklüğünde köfteler hazırlayın.

Dilerseniz hemen kaynamakta olan suya atarak haşlayın. Üzerine sarmısaklı yoğurt ve salçalı yağ dökerek sos yapın. Dilerseniz köfteleri derin dondurucuya koyup canınız istediğinde  çözdürmeden direk kaynar suya atarak haşlayıp yiyebiliriniz.

Afiyet olsun.