Malzemeler:

  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı kakao
  • 1/4 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 6 yemek kaşığı (yaklaşık 100 gram) oda ısısında beklemiş tereyağı
  • 1 su bardağından 1 parmak fazla tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 yumurta akı

Kurabiyemizin yapılışı temelde orijinal çikolata parçacıklı kurabiye yapımına benzemektedir. Öncelikle derin bir kaıştırma kabına tereyeağını koyun ve yüksek devirde mikserle karıştırın.  Hafif ezildikten sonra şekeri ekleyin ve şekerle birlikte çırpamaya devam edin. Daha sonra yumurta akını da ekleyin ve hafif pütürlü krema kıvamında bir karışım elde edene kadar çırpın. Ayrı bir derin kasede tüm kuru malzemeyi biribine karıştırın. Kakaoyu eleyerek eklemenizi öneririz çünkü kakaonun içinde önelemez topakçıkalr hemen daima vardır. Daha sonra kuru karışımı da kremaya ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Homojen koyu kahverengi bir hamur elde ettiğinizde çırpmayı bırakın. İçindeki yağ miktarının fazlalığından ötürü yapışkan bir hamurdur.

Yaklaşık 40 cm kadar alüminyum folyo kesiniz. Hamurun elinize yapışmaması için ellerinizi ıslatın. KAseden çıkarıdınız hamura ellrinizle baget ekmeği şekli verin (Deodorant kutusu da denilebilir, kalın bir rulo halini alsın). Sonra bunu Alümi,nyum folyoya sarıp, folyonun uçlarını da kapatın. Yakalşık 30-40 dakika kadar derin dondurucuda bekletin . Soğuyan ve içindeki katı yağ donan hamura artık şekil verebilirsiniz.

Bu arada fırını 175 dereceye ısıtın. Fırın tepsilerinin içine yağlı kağıt serin. Derin dondurucudan çıkardığınız rulo hamurun folyosunu açın.  Hamurdan bıçakla yarım santim kalınlığında halkalar kesin.  Çok ince olmamasına özen gösterin yoksa bisküvileriniz pişerken dağılır. Tepsilere aralarına poğaçaya nazaran biraz daha fazla boşluk bırakarak dizin .Üzerleri çatlak çatlak oldugundan fırından çıkarmaya hazırsınızdır.  Yaklaşık 20 dakikada nefis bisküviler hazır. Afiyet olsun.