Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 çaybardağından bir parmak eksik tozşeker
  • 2 çorba kaşığı su
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Öncelikle 3 yumurtayı derin bir karıştırma kabına kırıp şekeri ekliyoruz. Bembeyaz olana kadar miksere çırpıyoruz. Daha sonra suyu ekleyip bir süre daha çırpıyoruz. Üstüne un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip (kabartma tozunu unun üstüne dökün, direk ıslanmasına mani olun) iyice homojen olana kadar çırpın.

Öceden ısıtlmış 170 derece fırında pişirin. Pandispanya enfes bir pasta tabanıdır. Pişirdiğiniz kalıba göre rulo pasta, katlı pasta hatta revani yapımında bile kullanabilirsizniz. Borcam tepsiye yağlı pişirme kağıdı sererek kek kıvamından daha cıvık olan bu hamuru dökün. Resim rulo pasta tabanı adayı olarak fırına girecek olan pandispanya hamurunu göstermektedir. Ortlama 25-30 dakikada pandispanyanız hazır.

Afiyet olsun.