Malzemeler:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 5 bardak un
  • 1/2 kalıp peynir
  • susam/çörek otu

Yoğurt, süt, yağ, yumurtanın akı ve tuzu derin bir kapta çatalla çırparak karıştırın. Unu ekleyin. Son bardak unu ekledikten sonra kabartam tozunu ekleyin(kabartma tozunu unun üstüne dökün, direk sıvı malzemeyle temas edip ıslanmasın). Yumuşak kıvamlı homojen bir hamur elede edene kadar yoğurun. Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın. Hamurdan küçük parçalar koprıp avucunuzun içinde yuvarlayarak yassılaştırın, avuç içinizden daha küçük daire şeklinde yassı hamurun içine çatalla ezdiğiniz ya da rendelediğiniz peynirden bir miktar koyup, hamuru ikiye katlayın. Yarım ay şeklinde içinde poağçalarınız olacak. Fırın kağıdı koyduğunuz tepsiye yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Arzuya göre üstüne susam/çörek otu serpebilirsiniz. Üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.