Malzemeler:

  • 3/4 su bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 haşlanmış tavuğun göğüs etlerinin yaklaşık yarısı (tercihe göre daha az da koyabilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • tuz, karabiber
  • 1/4 limonun suyu

Çorba tenceresinde yağı eritin, salçayı kavurduktan sonra unu ekleyin ve helva yapar gibi birkaç kez çevirin. Tavuk suyunu üzerine ekleyin. Üzerine tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyin. Kaynadıktan sonra şehriyeyi ilave edin. Haşlanmış tavuk etlerini küçük küçük dikleyin ve tencereye ekleyin. Şehriyeler pişene kadar kaynasın. En son limon suyunu ilave ettikten sonra tencerenin altını kapatın.

Afiyet olsun.