Malzemeler:

2 kabak

2 patlıcan

2 havuç

2 biber

1/2 çay bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı un

tuz

Yapılışı:

Patlıcanları pijamalı soyun. Halkalar halinde doğrayın. Bol tuzlu suda acısının çıkması için bekletin. Bu arada diğer sebzeleri de yıkayıp soyun ve hemen hemen aynı kalınlıkta olacak şekilde halka halka doğrayın (biber ve havuçlar jülyen de doğranabilir). Acısı çıkan patlıcanları da sudan çıkarıp süzdürün.

Bu arada fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın ve tepsilere fırın kağıdı yayın.

Derin bir salata kasesinin içine tüm sebzeleri koyun ve unu ekleyerek olabildiğince sebzeleri unlayın. Arzu ettiğiniz kadar tuz ve 1/2 çayvarbağı üsütne döküp güzelce karıştırın.

Sebzeleri fırın kağıdının üstüne dizin. Olasılıkla 2 tepsi gerekecektir.  Neticede elle doğrandığı için sebze kalınlıkları birebir aynı olmayabilir. Benzer kalınlıktakileri aynı tepsiye koymaya özen gösterin.

Istılımış fırında kızaran kadar pişirin.” Kızartma olmayan” sebze kızartmalarınız hazır. Yoğurt ve salçalı yağla süsleyerek nefis bir lezzet sağlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.