Malzemeler:

  • 200 gr. oda ısısında beklemiş tereyağı
  • 1,5 su bardağı tozşeker
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 2 yumurta
  • 2  su bardağından 2 parmak fazla un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 subardağı damla çikolata
  • arzuya göre bitter ya da sütlü ertime çikolata(glazür)

Öncelikle fırını 190 dereceye ayaralayak ısıtmaya başlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın.

Derin bir karıştırma kabının içine oda ısısındaki tereyağını koyun, mikserle karıştırın. Şekeri ekleyip birkaç dakika da şekerle karıştırın. Daha sonra yumurtaları tekrer teker ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bir spatula yardımıyla ara ara mikserin uçlarını temizleyip, uçlara yapışanları da malzemeye ekleyin.

Ayrı bir kasede un, tuz , kabarta tozu ve vanilyayı güzelce karıştırıp, kuru malzemeyi olabildiğince homojenize edin. Kuru malzemeyi yumurtalı karışıma ekleyip mikserle karıştırmaya devam edin. Yumuşak bir hamur elde edene karıştırın. En son çikolataları da karıştırıp kısa bir süre daha karıştırın. Hamurumuz hazır.

Bu aşamada bir dondurma kaşığı (yaylı olanlardan)çok işe yarayacaktır. Yağlı kağıdın üstüne dondurma kaşığı ile hamur koyun. İki hamurun arasında kendi büyüklüğünün en az 1.5 katı kadar mesafe bırakın. Yağlı olmasında ötürü çok yayılacaktır. Ancak dondurma kaşığı yoksa sorun değil. Elle de yapabilirsiniz. 1 TL çapında kurabiyeleri yapıp tepsiye dizin . Ancak yağ oranın yüksekliğinden ötürü zaten oda ısında gevşeme potansiyeli bulunduğundan ve elinizin sıcaklığı ile yumuşama hızlanacağından fazla oyalanmayınız.  Tepsiye yerleştirdiğiniz kurabiyeleri fırına sürmeden önce üzerlerine hafiçe bastırarak kabarıklığını azaltınız. 10-15 dakika kadar, ya da altın sarısı renginde kızarana kadar pişirniz.

Dilerseniz soğuduktan sonra bir kasede erittiğiniz galzür çikolatay batırıp, çikolataların donması için yayvan bir tabağa dizebilrsiniz.

Enfes kurabiyeler hazır. Ağzı sıkı kapanan bir cam kavanozda 10 gün kadar tazeliğini korur.

Afiyet olsun.