Malzemeler:

  • 1 paket petit beurre (pötibör)bisküvi
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 bardak süt
  • 1 paket (40 g)bitter  çikolata
  • 1 paket çilekli puding

1 paket çilekli pudingi 2.5 bardak sütle pişirin. Hafif ılınması için bekletin.

Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin. 2 kaşık tereyağını eritip hafif soğuttuktan sonra üsütne döküo güzelce karıştırın. Hamur kıvamına getirin.

Islattığınız borcamın içine pudingin yarısını dökün. Üstüne  tereyağlı bisküvi karışımını spatula ile yayın.Üstüne de kalan pudingi dökün.

Benmari usulü ile çikolatayı eritin. Yani: çikolataları küçük bir tencere ya da cam bir kasenin içine kırın. Bunu içine birmiktar su koyduğunuz daha büyük bir tencerenin içine oturtarak ocağa koyun. Eriyene kadar ocakta tutun. Büyük tenceredeki suyun miktaraına dikkat, kaynarken çikolta tenceresinin içine sıçrayıp çikolatanın derişimini bozabilir. Tamamen eriyince içine yarım kaşık tereyağını ekleyin onun da erimesini bekleyin ve sonra ocaktan alın. Ilınıp artık soğumaya başlayınca yarım bardak sütü de ekleyip iyice karıştırın, ince kıvamlı homojen bir sos elde edin ve bu sosu hazırladığınız tatlının üstüne dökün.Soğuduktan sonra ağzını kapatarak buzdolabına koyun. Pratik ve çok hafif prensesiniz hazır.

Afiyet olsun.