Malzemeler:

  • 5 adet yumurta
  • tuz
  • karabiber
  • nane
  • kırmızı pul biber
  • 1 kaşık zeytinyağı

Yumurtaların tümünü haşlayın. Kabuklarını soyun. Keskin bir bıçakla uzunlamasına düzgünce ikiye bölün. Derin bir kaseye böldüğünüz tüm yumurtaların sarılarını koyun. (İçinden sarısı çıkarılmış yumurtanın beyaz kısımları şu anda içi oyuk minyatür birer servis tabağı gibi duruyorlar.) Yumurta sarılarına geri kalan tüm malzemeyi ekleyip güzelce karıştıralım. Homojen hale gelince elimizle küçük bezeler halinde yuvarlayıp minyatür servis tabaklarının oyuklarına koyalım.(Elinizi bulaştımak istemezseniz çay kaşığı yardımıyla da oyukları doldurabilirsiniz). Hem görüntüsü hem lezzeti yerinde şık bir kahvaltılık çeşit elde ettiniz.

Afiyet olsun.