Malzemeler:

  • 2 yufka
  • 250 gr. dana kıyma
  • 1 kuru soğan
  • tuz
  • karabiber
  • 1 kase yoğurt
  • ceviz büyüklüğünde tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • sıvıyağ

Yufkaları büyük üçgen şeklinde kesin(1 yufkadan 6 altı üçgen çıkacak şekilde). Önce kıymaları suyunu çekene kadar kavurun ardından ince doğranmış soğanları ve bir kaşık sıvıyağı  ekleyip tuz ve karabiber serpin. Soğanların da kavrulmasını bekleyip ocağı kapatın. Üçgenlerin içine kıymayı koyup rulo halinde sarın sonra ruloyu kendi etrafında döndürerek gül şeklinde kıvırın, ucunu ıslatarak yapıştırın. Kızdırılmış yağda kızartın. Üzerine yoğurt (tercihinize göre sarmısaklı) ile tereyağı ve salça ile hazırlanmış salçalı sos dökerek servis yapınız.

Afiyet olsunn