Malzemeler:

  • 2 adet 80 gr. çikolata (sütlü, bitter ya da beyaz; tercihinize göre)
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay bardağı sade mısır gevreği
  • 1 çay bardağı iç antepfıstığı/ceviz

Çikolataları parçalayarak derin bir salata kasesi/ tencerenin  içine koyun. Kase/ tencerenin içine sığacağı daha büyük bir tencerenin içine su koyun, kase/tencereyi su dolu bu tencerenin içine yerleştirin. Tencereyi orta ateşteki ocağa koyun ve kaynamaya bırakın. Bu usule benmari yöntemi denir, benmari yöntemiyle çikolataları eriteceğiz. Suyun miktarı fazla olmasın, kaynadıkça sıçrayıp çikolata kasesinin içine girmesin yoksa çikolataların kıvamını bozar. Çikolatalar tamen eriyince biraz karıştırarak homojen hale getirin ve su dolu tencereden çıkarın. Soğumadan tahini ekleyin ve karıştırarak özleşmesini sağlayın. Bu arada mısır gevreğini bir buzdolabı poşetini içine koyup ağzını kapattıktan sonra bardakla döverek daha küçük parçacıklı olmasını sağlayın. Ancak çok dövüp un kıvamına getirmeyin. Dövdüğünüz mısır gevreğini de çikolata karışımına katıp iyice karıştırın. Son olarak fıstık/ cevizi tane ya da kırılmış olarak karışıma atıp güzelce karıştırın. Karışım artık ılınmış ve koyulaşmak üzeredir, değilse biraz daha soğuyup koyulaşana kadar birkaç kez karıştırın. Bir borcam/fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı yayın. Çikolatalı karışımdan yemek kaşığ ile alıp yağlı kağıt üzerine dökün. Şekilleri bozuk olacaktır, bu çikolatamızın özelliğidir, sizi rahatsız etmesin.  Ağzını jelatinleyerk biraz buzdolabında tutabilrisiniz ya da evinizde soğuk bir balkon varsa bir süre orada muhafaza edebilirsiniz. Tamamen  sertleşince enfes ve sağlıklı çikolatalarınız hazır. Sizce de bayramda kendi imalatanız çikolataları sunmak güzel olmaz mı?

Afiyet olsun.