Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 125 gr. tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 7  su bardağı un

Derin bir kapta, eritilip soğutulmuş ya da oda ısısında yumuşak olarak  bulunan tereyağı, ayrı bir kasede çırpılmış 3 yumurta ve 4. yumurtanın akı eklenir. Daha sonra tüm malzeme, en sona un ve ardından kabartma tozu olmak kaydıyla eklenir. Kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde etmeye çalışıyoruz. Lüzum halinde bir miktar daha un eklenebilir. Güzelce yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp elde yuvarlanır ve yağlı fırın kağıdı yayılmış tepsiye dizilir.  Ayırıdığınız bir yumurtanın akını üzerlerine sürün. Üstlerine bıçakla yüzeyel birer çizik atın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızaran kadar pişiriniz.

Afiyet olsun.