Malzemeler:

  • 1 paket makarna
  • 2 kase yoğurt
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 adet konserve garnitür
  • 1 adet konserve mısır
  • 1 adet sosis
  • tuz

Derin bir kasede yoğurt ve mayonezi blenderla karştırın.

Makarnayı bir miktar tuz ekleyerek bol suda haşlayın, süzerek sudan çıkarın. YAĞLAMAYIN.

Yoğurtlu mayonez karışımın içine konserveleri ve dilimlediğiniz sosisleri ve bir miktar tuzu ekleyin.  Sonra bu karışımın tamamını, süzdüğünüz makarnalara ekleyerek karıştırınız. Çok enfes bir salata hazırladınız. Yoğurt ve mayonez içeriğinin buzdolabında donması nedeniyle salata beklemeye uygun değildir. Yapıldıktan sonraki saatler içinde oda ısısında  tüketilmesi önerilir.

Afiyet olsun.