Malzemeler:

  • 1 kat sade pasta tabanı
  • 1 yumurta
  • 1/2 çaybardağı sıvıyğ
  • 1/2 çaybardağı süt
  • 1 çaybardağı tozşeker
  • 1 çaybardağı hindistan cevizi
  • 1 çaybardağı iri çekilmiş ceviz

Yumurta, yağ, süt, şeker hinditan cevizi ve ceviz çukurca bir kapta iyice çırpılır. Pasta tabanının üzerine dökülür. Spatulayla düzeltilerek yayılır. Küçük bir tepsi ya da borcamın içine konulup önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Hem pratik hem ekonomik bir tatlıdır. Pastaban kutusundan çıkan 2 kat pastabanın sadece 1’i kullanılır. 2 . katı da daha sonraki sefer kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun.