Malzemeler:

  • Fırından alnmış ekmek hamuru
  • 1 yemekkaşığı salça
  • 1/2 çaybardağı su
  • 1 çay kaşığı  nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Aşağıdaki malzemelerin miktarı pizzanın ebadıyla(pişireceğiniz tepsinin/borcamın büyüklüğüne bağlıdır)

Domates

Yeşil biber

Sucuk

Salam

Sosis

Rendelenmiş kaşar peyniri

Mantar

Sebzeleri ve mantarı güzelce yıkayınız. Sebzelerin ve mantarın uzun saplarını kesiniz, biberlerin tohumlarını çıkarınız.Şarküteri malzemeleri ve sebzeleri çok ince olmayacak şekilde dilimleyiniz. Domateslerin kabuklarını SOYMAYINIZ.

Tepsi ya da borcamın içine yağlı fırın kağıdı yayınız. Aldığınız hamuru bir miktar  unla yoğurarak yumuşatınız.(Hamur yoğurmayı bilmiyorsanız çok önemli değil, elinizdeki hamura bir kaç kez yumruğunuzla bastırın) daha sonra çok kalın olmayacak şekilde hamuru fırın kağıdının üstüne yayın. Kenarlarını kalınlaştırabilirsiniz. Bir çatalı hamura batırarak sık aralıklarla hamuru deliniz.

Bir cam kasede 1 kaşık salçayı 1/2 çaybardağı suyla  açarak homojen hale getiriniz. İçine naneyi ekleyip karıştırın. Bu salçalı karışımı olabildiğince eşit olarak tüm hamurun üstüne yayın. İnce bir kat rendelenmiş kaşar serpin.Dilimlenmiş sebze ve şarküteri ürünlerini yerleştirin. Yanmamaları için üstlerine silikon biryumurta  fırçası ile zeytinyağı sürelim. Üstüne kalan rendelenmiş kaşar peynirini serpin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirmeye başlıyoruz. Pişme kriteri pizzanın kenarlarının pembeleşmesi ve peynirin eriyip diğer malzemelerin üstünü örtmesidir. Turbo fırında yaklaşık 20 dakika sürer ancak siz fırınınızı takip edin. Bu lezzetli, şahane pizzayı yakarsanız çok üzülürsünüz.

Afiyet olsun.