Malzemeler:

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gr. tereyağı
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı haşhaş
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 4 su bardağı un

Tereyağını eritip soğutun. Derin bir kapta erimiş tereyağı, sıvıyağ ,tozşeker, yumurtayı karıştırın. Haşhaş ve ceviz ilave edin.  Daha sonra un ve en son kabartam tozu katılarak yumuşak bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Yağlı kağıt yayılmış fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun.