Malzemeler:

  • 1 kg patates
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarmısak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • pulbiber, karabiber
  • tuz

Pataesleri yıkayıp soyun ve tuzlu suda haşlayın. Biraz soğuduktan sonra küp küp doğrayın.

Bir teflon tencerede rendelenmiş soğanı sıvıyağda öldürün.  Bir tutam karabiber ilave edin. Küp küp doğranmış patatesleri de ekleyerek bir kaç dakika yağda çevirin. Uygun ebattaki bir borcama hazırladığınız papatesli karışımı basın.

Diğer tarafta eritip kızdırdığınız tereyağında domates salçasını bir süre çevirerek (yakmadan) sos hazırlayın.  Yoğurt ve sarmısaklar blenderdan geçirilerek homojen hale getirilir. Patateslerin üzerine önce sarmısaklı yoğurt ve bunun üstüne salçalı sos dökülerek servis yapılır.

Afiyet olsun.