Malzemeler:

  • 1 kg patates
  • 4 yumurta
  • 100 gr. kaşar peyniri
  • 4 kaşık salça (sulandırılacak)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/2 çaybardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çaykaşığı karabiber
  • tuz

Patatesler haşlanır, rendelenir. Süt, yağ, tuz ,biberler ve rendelenmiş kaşar peynirin 3/4 ü  karıştırılır. Borcama bastırılarak yerleştirilir. Borcamın 4 köşesi kaşıkla oyulur. Her oyulan köşeye 1 kaşık sulandırılmış salça konulur. Salçalı köşelerin üzerine birer yumurta kırılır. Tüm borcamın üzerine kaşar rendesinin kalan 1/4 ü  serpilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirilir. Sıcak servis tercih edilir. Sadece tadı değil, görüntüsü de şahane olur.

Afiyet olsun.