Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1/2 su bardağı köftelik bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 1 tane kuru soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon

Kuru soğan ince ince doğranıp zeytinyağında öldürülür. İçine salça ilave edilip ateşten alınır. Diğer tarafta mercimek haşlanır. Ateşeten alınarak içine bulgur ilave dilir. 15 dakika bekletilir. Maydanoz ve taze soğanın yeşil kısımları  ince doğranıp sotelenmiş salçalı kuru soğana katılarak mercimekli bulgur karışımına eklenir.  1 limon suyu tüm karışıma katılır ve iyiyce yoğurulur. Bulgurun markasına bağlı olarak bazen çok su çekip çok katılaşması halinde şekil vermek güçleşeceğinden sıcak su hazır tutulup lüzum halinde bir miktar eklenebilir. Güzlece yoğurularak rulo şekil verilir. Soğutulup servis edilir.

Afiyet olsun.