Malzemeler:

  • 1 kg ıspanak
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
  • 3 yemekkaşık tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarmısak
  • 1/2 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı süt
  • çok az karabiber
  • tuz

Ispanaklar yıkanır, ince ince doğranır. Tuzla ovularak suyu bıraktırılır ve kendi suyunda 15-20 dakika haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülür. Diğer tarafta 2 kaşık yağla ,2 kaşık un kavrulur. Sürekli karıştırarak kavurursanız, topaklanmasını önleyebilrisiniz. 2 bardak süt karışımın üstüne eklenerek, karıştırılmak suretiyle muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Karabiber ilave edilir. Süzülen ıspanaklar ve kaşar rendesinin 3/4ü elde ettiğiniz muhallebi kıvamındaki sosa boca edilerek kaırştırılır. Tüm bu soslu ıspanak karışımı borcama yerleştirilerek üzeri düzeltilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 5-10 dakika pişirilip çıkarılır, üstüne kalan 1/4 kaşar serpilerek tekar fırına sürülüp üstü kızarıncaya kadar birkaç dakika daha pişirilir. fırından çıkarılıp soğutulur. Servis yapılacağı zaman üzerine sarmısaklı yoğurt ve 1 kaşık yağ ve 1/2 kaşık salça ile hazırlanmış salçalı yağ dökülür. Enfes bir lezzet sofranızdadır.

Afiyet olsun.