Malzemeler:

  • 2 paket etimek
  • 1 kg süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Süt bir tencereye boşaltılır. Nişasta, irmik, un süt soğukken içinde ezilerek süte karıştırılır (önceden kuru malzemeyi erimezseniz sütün içinde topaklanır!). Tencere ocağa konulup kısık ateşet muhallebi kıvamına gelene kadar ara ara karıştırılarak pişirilir.

Bir başka tencerede şeker ve su kaynatılarak şurup elde edilir, altına kapatmadan önce 1 yemek kaşığı limon suyu eklenir.

Etimekler 2 sıra halinde borcama dizilir. Şurup sıcakken etimeklerin üzerine dökülür. Etimekler şurubu çektiken sonra hazırlanmış olan muhallebi etimeklerin üzerine yayılır. Soğutularak servis edilir. Arzuya göre fındık, fıstık, hindistancevizi vb. ile süslenebilir.

Afiyet olsun.