Malzemeler:

  • 1 kg sivri yeşil biber
  • 1 kg kırmızı biber
  • 1 baş sarmısak
  • 4 adet domates
  • kırmızı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çaybardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kadar tuz

Biberler yıkanır, göbekleri ve çekirdekleri ayrılır. İnce halkalar halinde kıyılır. Geniş bir teflon tencereye düzgün şekilde yerleştirilir. Üzerine domatesler rendelenir. Sarmısak rendelenerek üzerine dökülür. Pulbiber, tuz ilave edilir. Üzerine zeytinyağı gezdirilir. Tencere kısık ateş üzerine konur. Biberler suyunu verince ocak tama alınarak kaynamaları beklenir. Biberler yumuşayınca tencerenin kapağı açılarak, kaynamasına devam ettirilir. Sık sık karıştırılarak tamamen suyu çektirilir. Soğuk servis edilir. Buzdolabında cam kavanozlarda uzun süre muhafaza edilebilir. Kahvaltılarda, 5 çaylarında afiyetle yenir.

Afiyet olsun.