Malzemeler

  • 3 parça tavuk göğüs eti(tabaklı satılanlar için, yaklaşık 250-300 gram olsa gerek)
  • 1 patates
  • 1 .5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 diş sarmısak
  • 1 çay bardağı iri parçalı ceviz içi
  • Tuz

Tavuk etlerini ve patatesi ayrı kaplarda haşlayın. Tavuk eti soğuyunca didikleyin. Patates soğuyunca soyup rendeleyin. Yoğurt, mayonez ve sarmısağı yavaş devirde blender’dan geçirin. Homojen olsun ancak çok sıvı kıvamlı olmasın. Olursa biraz daha yoğurt ekleyip elle çırparak kıvamını artırın. Derin bir kapta didiklenmiş tavuk, rendelenmiş patates, tuz, yoğurtlu karışım ve ceviz içini karıştırın. Servis yapılacak tabağa alıp ağzını jelatinleyerek buzdolabına koyun. Birkaç saat bekledkten sonra daha da lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.