Malzemeler

  • 1 bardak pirinç
  • 1 avuç şehriye
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • tuz
  • 2 bardak su
  • birkaç damla limon

Pilav tenceresince tereyağını eritin ve kızdırın. Şehriyeleri ekleyip kavurun. 2 bardak suyu ekleyin. (Sıçrayabilir, dikkat, sıçrama tedbirleri için bakınız bezelyeli pilav tarifimiz). Tuz ekleyerek kaynamaya bırakın. Pirinçleri ayıklayıp güzelce yıkayın. Süzdürerek kaynamakta olan tencereye ekleyin ve karıştırın. PÜF NOKTA: şehriyeleri tereyağında kavurduğunuz için su ister istemez hafif kahvemsi bir renk alacaktır. Pilavınızın beyaz olması için birkaç damla limon suyu eklemelisiniz. Ya da tabii ki her zaman sıvı yağla da pilav yapılabilir. Kaynayana kadar birkaç kez daha karıştırın. 3 dakika kaynamasına müsaade edin. Sonra son bir kez karıştırarak altını yarıma alın. Suyunu çekmeye başlayınca varsa demleme tenekenizi tencerenin altına koyun. Yoksa kaşıkla dibinin tutup tutmadığını kontrol ederek kısık ateşte suyunu iyice çekmesini bekleyin. Suyunu tamamen çektikten sonra altını kapatın, kalın birkaç mutfak beziyle örtün ve demlenmesini bekleyin.

Afiyet olsun.