Malzemeler

  • 8 adet patlıcan
  • 375 gr. dana kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarmısak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Patlıcanları yıkayıp, pijamalı olarak soyun ve orta kalınlıkta  halkalar halinde dilimleyin. Derin bir yıkama kabına bol tuzlu suyu içine koyarak acı suyunun çıkması için bekletin. Bu esnada kıymayı bir tencereye koyarak kavurmaya başlayın. Suyunu tamamen çekmesine yakın, ince ince doğradığınız soğan ve sarmısakları ve zeytinyağını ekleyin. Tuz ve biberleri serpin. İyice karıştırıp ocağı yarıma alın,tencerenin kapağını kapatın. (Soğan ve sarmısaklar hem pişip hem kavrulursa daha yumuşak olur.) Soğanlar da kavrulduktan sonra salçayı ekleyip bir süre  çevirin sonra altını kapatın. Bu arada acısı çıkan patlıcanların sudan çıkarıp sıkın. Derin bir tencereye bir kat kıymalı karışım, bir kat patlıcan olacak şekilde sırayla dizin. Son katın bir parmak üstüne çıkacak kadar kaynar su ekleyin. Patlıcanlar piştiğinde ocağı kapatın. Bazen suyunu hızlı çekebliri, ara ara tencerenin kapağını açarak kontrol edin . Dibini tutmaması için lüzum halinde bir miktar kayanr su eklenebilir. (Ancak unutmayın, oturtma çok sulu bir sebze yemeği değildir.)

Afiyet olsun.