Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 havuç
  • 1 patates
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarmısak
  • 1 avuç bezelye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı (kolesterol sorununuz yoksa tereyağı da olabilir)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz, karabiber

Mercimekleri ayıklayıp yıkayın. Patates, havuç ve soğanı soyup, yıkayıp küçük küçük doğrayın. Bu mazlemeleri derince bir çorba tenceresine  koyup tuz ve karabiber serptikten sonra mazlemelerin en az 2-3 parmak üstüne çıkacak kadar su koyup , ocağa koyun. Mercimeklerin pişip ayrıldığını gördüğünüzde ocağı kapatın. Tüm karışımı homojen olana kadar blender’dan geçirin. Küçük bir tencerede yağı kızdırıp salçayı ekleyin. Salça yanmadan kısa bir süre kızgın yağda çevirin. Blenderan geçirdiğiniz tencereyi alıp tekrar yarım ateşteki ocağa koyun, salçalı yağı ekleyin. Topaklanmış salçalar çözülene kadar karıştırın, bir taşım kaynattıktan sonra kapatın. Enfes ve sağlıklı çorbanız hazır. İlk ypğtığnızda suyu ayarlayamayıp çok koyu olduğunu farkedersiniz, salçalı yağ ekleyip tekrar ocağa koyduğunuzda bir miktar kaynar su ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz. Ancak bir miktar koyu olması çorbaya kremalı havası vermektedir. Bilgilerinize…

Afiyet olsun.