Malzemeler

  • 1 paket mantar
  • 1 yumurta
  • un
  • tuz, dilerseniz sebzeli çeşni
  • 1 kase yoğurt
  • ceviz büyüklüğünde tereyağı
  • 1 talı kaşığı salça
  • kızartmak için sıvı yağ

Mantarları güzelce yıkayıp uzun saplarını kısaltın. Büyük boy mantarları 2-3 paraçaya bölşün anacak küçük mantarlar olduğu gibi kalabilir. Derin bir kaseye yumurtayı kırıp çatalla çırpın. İçine biraz tuz, biraz sebzeli çeşni ekleyin. mantaları önce çırpılmış yumurtaya sonra una bulayıp, kızgın yağda kızartın. Kurtuma kağıdının üstüne çıkarıp fazla yağını alın. Ertip kzıdırdığınız teryağında salçayı yanmayacak şekilde bir süre çevirin. yoğurdu çalarak ya da blender ile inceltin. Kızartılmış mantarlarınızın üstüne önce inceltilmiş yoğurdu ve onun üstüne tereyağlı salçalı sosu dökün. Hem görüntü hem lezzet şahane.

Afiyet olsun.