Malzemeler

  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 paket mantar
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 2 büyük kuru soğan
  • 3 domates
  • 4 yeşil biber
  • tuz , karabiber (tercih ederseniz sebzeli çeşni)
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • fındık büyüklüğünde tereyağı

Et dahil tüm malzemeyi yıkayın. Havucu ve soğanı soyun.  Orta derinlikte bir teflon tencerinin dibini zeytinyağıyla paralayacak şekilde yağlayın. Tencerenşn tam ortasına tereyağını koyun. Tüm sebzeleri kalın halkalar halinde doğrayın. En alta soğanları yerşetirin. Tuz, karabiber ya da sebzeli çeşni serpin. Üstüne sırayla havuç, kabak, domates, biber ve mantarları koyun. Her katı koyduktan sonra makul ölçüde tuz ya da sebzeli çeşni koyun. En üste etleri yerleştirin. Pişince ufalacaklarını gözönünde bulundurarak etleri sıkıştırarak yerleştiriniz. Etlerin üstüne kesinlikle tuz ya da çeşni serpmeyin. Su EKLEMEYİN. Tencerenin kapağını kapatın. Ocağın en küçk gözünü yarıma alın ve tencereyi ocağa koyun. Yaklaşık 3(üç) saatte yavaş yavaş pişen kebebınızın tadına doyamayacaksınız.

Afiyet olsun.