Malzemeler

  • 6 adet enginar konservesi
  • 1/2 demet taze soğan
  • 1 limonun suyu
  • 1 kutu mısır konservesi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8 adet kornişon turşu

Konserve enginarları yıkayıp küp kü doğrayın. Bir tenceyere koyup üstüne çıkacak kadar su ekleyin. Yaklaşık 6-7-dakika pişirin. Ancak pişme süresi sizin enginarı ne kadar diri yemek istediğinizle alakalı .Tadına bakarak dilerseniz bir kaç dakika daha pişirebilirsiniz. Soğanları ve kornişonları orta incelikte doğrayın. Enginarlar soğuduktan sonra derince bir kaba koyup  soğanlar, kornişonlar, mısır konservesi, limon suyu, tuz ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Hem çok kolay hem de enfes lezzette bir salatadır.

Afiyet olsun.