Malzemeler

  • Yufka açamayanlar için 1 paket hazır makarna ( açabilenler için makarna tarifi aşağıdadır)
  • 1 paket labne peyniri
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • 1 bağ ıspanak
  • 2 diş sarmısak
  • tuz

Ispanakları çok bol su ile yıkayıp tüm toprağını ve yabancı maddeleri temizleyin. Köklerini ve kaba saplarını kesin, ince saplar kalabilir. Ispanakları bir miktar tuz ekleyerek haşlayın. Rondo varsa tercih sebebidir. (Yoksa blender da olur). Rondoya haşlanmış ıspanakları,zeytinyağını, soyulup yıkanmış sarmısakları ve labne peynirini koyarak homjen olana kadar çalıştırın. Sanki doğanın bir mucizesi gibi yemyeşil renkli ama tamamen doğal bir makarna sosu elde ettiniz. Makarnaları haşlayıp süzün ve sonra rondodaki sosun tammanı üzerine ekleyerek güzelce karıştırın. Orta ateşte bir miktar pişirin. Burada amaç makarnaların sıcak olmasıdır. Zaten tüm malzeme pişmiş olduğundan makaranları kavrulmamasına dikkat edin.

Makarna yapımı (Hanım Sultan’ın anısına)

  • 1 yumurta
  • 2 bardak un
  • tuz
  • yarım bardak su

Tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırarak hamur hailen getirin. ele yapışmayan, orta sertlikte bir hamur yapmak amacındayız. Unun markasına ve yumurtanın büyüklüğüne bağlı olarak bazen çok çok sert özleşmeyen ya da bazen çok cıvık bir hamur olabilir. bu durumda un ya da su ekleyerek kıvamlı hamuru elde ediniz. Çok iyi yoğurmalısınız. Ne kadar iyi yoğurulursa o kadar kaliteli bir hamur olacaktır. Ele yapışmayan, orta sert hamuru elde ettikten sonra hafif nemli bir bezle kapatıp 15-20 dakika dinlendirin. Sonrasında oklava ya da merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açıp uzun kalın  şeritler halinde (tagliatelle) kesin. Ev yapımı makarnanız hazır.

Afiyet olsun.