Malzemeler

  • 1 bütün tavuk
  • tuz
  • 1 küçük kase yoğurt
  • 1/2 limon suyu
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 1 kaşık salça
  • 1 kuru soğan
  • 1 diş sarmısak

Tavuğun tüm derisini soyup içini ve dışını güzelce yıkayın. Bir kuru soğanı ve sarmısağı soyup yıkayın, bütün olarak tavuğun içine koyun. Ardından tavuğun açık kısmını yorgan iğnesi ve yorgan ipliği ile dikin. Butlarını da önden birbirine bağlayın. Tavuğu bir miktar tuz ekleyerek bu şekilde derin bir tencerede haşlayın.  Ancak çok uzun süre kaynamasına izin vermeyin aksi taktirde fırına koyunca dağılabilir. Derin bir kasede yoğurt, limon suyu,zeytinyağı ve salçayı homojen hale gelene kadar çırpın, blenderdan yararlanılabilir. Tavuk haşlandıktan sonra fırın tepsisine yağlı kağıt yayıp, tavuğu üstüne çıkarıyoruz.Bir miktar soğumasını bekliyoruz.  Fırını 170 dereceye ısıtıyoruz. Hazırladığımız yoğurtlu karışımı tüm tavuğun üstüne silikon yumurta fırçası ile düzgün ve eşit bir şekilde yedirerek sürüyoruz. Isıtılmış fırına sürüyoruz. Tavuk kızardığı zaman fırından çıkarıyoruz.

Afiyet olsun.