Malzemeler

  • 2 katlı hazır kakaolu pasta tabanı
  • 1 paket labne peynir
  • 2.5 bardak süt
  • 1 paket vanilyalı puding
  • kakao
  • neskafe
  • arzu edenler için fındıklı/muzlu…tecihinize göre kahve likörü

Vanilayı pudingi normal tarfine göre değil daha kıvamlı olması için sadece 2.5 bardak sütle pişirin. Biraz soğduktan sonra labne peynirini tamamını ekleyip blenderla homojen hale getirin. Bu arada kendinize içecekmiş  gibi bir fincan sade neskafe hazırlayıp, dilediğiniz kadar şeker koyun, severseniz iki tatlı kaşığı likör ekleyin (ama lütfen içmeyin, tiramisuda kullanacaksınız). Pasta tabanlarını ayırıp ker ikisinin de yumuşak kısımlarını neskafe ile ıslatın. pudingli karışımı iki katmanın arasına ve üst kabuğun üstüne spatula yardımıyla kalınca yayın. Karışım artarasa ve pasta kelepçeniz varsa kenarlara da sürün, daha profesyonlke bir görünüm sağlayacaktır. En süt katmana serpiştirici ile ya da yoksa çay süzgeci ile kakao serpin .Ağnız fanus kapatarak buzdolabına koyun. 1 gece beklarse çok çok daha lezzetli olacaktır. UFAK BİR NOT: kakaouyu tirmisuyu buzdolabına koymdan önceserptiğinizden emin olun. Önce tatlıyı soğutur, sonra soğuk tatalıyı dolaptan çıkarıdktan sonra kakao eklerseniz tatlının üstündeki su buharı kakaoyu eritip çok çirikin bir görüntüye neden olur.

UNUTMADAN: Daha profesyonel, örenğin İtalyan ev hanımlarını yapımında tiramisu için mascarpone peyniri ve kedi dili bisküvisi kullanılır. Her ikisi de büyük marketlerde ülkemizde de mevcut. Ama oldukça pahalı. Ayrıca mascarpone peyniri ithal ve pek dayanıklı olmayan bir peynir olduğundan müdavimleri, vatanından çok uzaklara gittiğinde tadının bozulduğunu belirtiyorlar.