Malzemeler

  • 1 paket pötibör( petit beurre) bisküvi
  • kibrit kutusu büyüklüğünde tereyağı
  • 1 paket labne peyniri
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 2 bardak süt
  • 1 yumurta
  • 1/2 paket çilekli/limonlu jöle

Bisküvileri rondodan geçirip un haline getirin. Tereyağını eritip bisküvilerden elde ettiğiniz unun üstüne dökün ve tümü ıslanıp hamur haline gelene kadar karıştırın. Bu tatlı için kelepçeli kek kalıbı çok işe yarar ancak yoksa kenarları kırmalı yuvarlak borcam da olur. Bisküvi hamurunu spatula ine borcam/kelepçeli kek kalıbının tabanına ve yanlarına yayarak yerleştirin. Adeta hamurdan bir kap oluşturun. Borcamı/kalıbı derin dondurucuya koyup 25 dak. bekletin. Bu arada vanilyalı pudingi 2 bardak sütle pişirip kıvamlı bir puding elde edin. Bir miktar soğutupyumurta ve labne peynirini ekleyin. Blenderla homojen hale gelene kadar karıştırın. (DİKKAT: puding çok sıcakken yumurtayı eklerseniz pişer ve tekrar baştan yapmka zorunda kalırsınız!)Derin dondurucudan çıkardığınız hamurun içine dökün. Öceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dak pişirin sonra ısıyı  150 dereceye indirip 30 dakika daha pişirin. İçindeki yumurtadan ötürü üstü hafif yanabilir. Endişe etmeyin. fırından çıakrıp soğumasını bekleyin. Bir paket jölenin yarısını hazırlayıp üstüne dökün. Eğer mevsimiyse çilekleri de dilimleyip çilekli jölenin üstünü süsleyebilirisiniz.

Tabii ki geleneksel cheesecake ten biraz faklıdır.ancak biz tariflerimizde olabildiğince sağlıklı malzemler kullanmaya çalışıyoruz. Ana tarifte bulunan  krema hemen hemen hiç kullanmadığımız bir üründür. Buna rağmen dışarda yediğiniz pek çok cheesecake’ten çok çok daha lezzetli olacaktır.

Afiyet olsun.