Malzemeler

  • 4 hazır yufka
  • 1 yumurta
  • 1 kase yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • fındık büyüklğünde tereyağı
  • Peynir (arzu ederseniz maydanozla karıştırılmış)/ sosis/ haşlanmış ve ezilmiş baharatlı patates / kavrulmuş kıyma

Yufkaları küçük ya da büyük üçgenler şeklinde kesin. Bir kase yoğurt, yumurta ve yağları blenderla homojen olana kadar karıştırın. Masanın üstüne yarım gazte sayfası büyüklüğnde alüminyum folyo açın. Hazırladığınız  üçgen yufkalara folyonun üstünde bir yumurta fırçasıyla yoğurtlu karışımı önlü arkalı sürün.  Arzu ettiğiniz malzemeyi üçgenin tabanına uzunlamasına koyun, her iki yandan üçgenin kenarlarını içe doğru kapatıp, artık üçgenliği bozulmuş yufkatı tepe kısmına doğru yuvarlayın. Sigara(aslında puro) şekli alacaktır. Dilerseniz 170 derecede ısıtlımış fırında hemen pişirebilrsiniz. Dilerseniz bir gece buzdolabında tutup, ertesi gün pişirebilirsiniz. Beklediğinde malzemler özleşir ve daha lezzetli olur. Ama daha önemlisi misafiriniz olduğunda size vakit kazandırır ve de sıcak servis yapma şansınız olur. dolaba koyarken kapakalı bir kapta muhafaza etmeyi unutmayın.

Afiyet olsun.