Malzemeler

  • 1 bardak pirinç
  • 1.5 bardak su
  • 2 avuç bezelye (küçük kavanoz bezelye konservesi de olur)
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı

Pilav tenceresinde tereyağını eritip kızdırın. Üstüne 1.5 bardak suyu dökün (Sıçarayabilir, tencerenin kapağını kendinize siper alın yada daha kolayı suyu ölçüp çaydanlığa koyun ve tencerenin kapağını aralayarak çaydanlıktan dökün). Tuz ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynamasına yakın pirinçleri ayıklayıp güzelce yıkayın. Süzdürerek kaynamakta olna tencereye ekleyin ve güzelce karıştırın. Kaynayana kadar ara ara karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika kaynamasına müsaade edin sonra altını yarıma alın.Bezelyeleri ekleyin ve karıştırın.  Suyunu çekmeye başlayınca tekrar bir kaç kez karıştırın. Sonra kapağını kapatın. Suyunu iyice çekince eğer varsa pilav demleme tenekesini tencerenin altına koyun ve bir süre de bu şekilde pişsin. Yoksa yarım ateşte kalsın, kaşığı batırarak dibini tutup tutmadığını kontrol edin.  Suyunu tamamen çekince tencerinin altını kapatın. Üstünü kalın birkaç mutfak bezi ile örterek bir süre demlenmesini sağlayın.

Afiyet olsun.