Malzemler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çorba kasesinden 2 parmak eksik yoğurt
  • 1 subardağı arpa şehriye ya da erişte (özellikle ev eriştesi ile şahane olduğunu belirtmek isteriz)
  • Tuz, nane

Çorba tenceresinde tereyağını eritip kızdırın. Nane ve salçayı ekleyip yakmadan çevirin. Tencerenin yarıdan fazlasını  geçecek  şekilde su koyup tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Su kaynayınca şehriye ya da erişteleri ekleyin yapışmamaları için pişene kadar ara ara karıştırın. Bu arada yoğurt kasesinin boş kalan 1/4 lük kısmına su ekleyin. Yoğurt su karışımını derin bir kapta blenderla karıştırın. Son olarak 1 kaşık unu da ekleyip tekrar blenderla karıtırarak homojen bir yoğurt karışımı elde edin. Kaynayıp pişen eriştelere yoğurt karışımını eklerken topkanlamaması için bir yandan karıştırın. Ara ara karıştırmaya devam ederek kaynamasını bekleyin. Kaynar kaynamaz altını kapatın, fokur fokur kaynayan bir yoğurt çorbasından hayır gelmez.( Bu çorbayı yaparken ANAHTAR nokta: yoğurdun kesilmemesi için su ve unla homojen olana kadar karıştırmayı sakın unutmayın).

Soğuk kış günlerinde bir nevi ilaç çorbadır. Nur içinde yat anneanneciğim.

Afiyet olsun