Malzemeler

  • 5 bardak un
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 bardak ılık su
  • 1 yumurta
  • Zeytin ezmesi  ya da dilimlenmiş zeytin

Unu, tuzu ve şekeri derince bir kasede karıştırın. Sonra sırasıyla yağ ve yoğurt ekleyin. Mayayı ılık suyun içinde eritip, homojen bir karışım elde edin. (Su çok sıcak olursa maya etkisiz hale gelir. Isıya dikkat! ) Maya karışımını ve yumurtanın akını kasedeki malzemeye ekleyelim. Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başalayalım. Kasedeki malzemeyi olabildiğince iyi yoğuralım.Hamur ne kadar yoğurulursa o kadar güzel olur. Bazen unun markasına, yumurtanın büyüklüğüne ya da yoğurda bağlı olarak hamur ellerinize çok yapışabiliyor. Bu durumda biraz daha un eklenebilir.  Bu açmanın en önemli özelliği mayanın kabarmasını beklemiyoruz. Bu yüzden çok hızlı oluyor. Sonrasında küçük toplar halinde elimize alıp avucumuz da açıyoruz.  İçine malzeme koyup rulo haline getirdikten sonra rulonun uçlarını kendi içinden geçirerek düğüm atarmış gibi yapıyoruz. Yumurtanın sarısını üstüne sürüp ısınmış fırına koyuyoruz. 30-35 dakikada pişer. Ancak daha kızarmış tercih ederseniz biraz daha tutabilirsiniz.

Afiyet olsun.