Malzemeler

  • 6 orta boy havuç
  • 2 diş sarmısak
  • 1 çay bardağı iri parçalı ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz

Yıkanıp soyulmuş havuçları rendeleyelim. Üzerine tuz ekleyerek zeytinyağında çevirelim. Havuçlarını suyu çekene kadar çevirip sonra altını kapatalım. Yopurt, mayınez ve sarmısakları kısa süre blenderdan geçirerek homojen bir hal almasını sağlayalım. Sonra cevizleri ekleyerek karıştıralım. Yoğurt karışımını havuçların üstüne döküp iyice karıştıralım. Servis edilecek tabağa koyup ağzını jelatinleyerek buzdolabına koyalım. Bir kaç saat dinlendikten sonra daha lezzetli olacağını söyleyelim